Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen 2024

Vragen over inschrijven en betalen

 1. Hoe kan ik inschrijven voor KVW Zand-Wandelbos?

Inschrijven kan alléén maar digitaal (iDeal), via deze website en dan de knop ‘Inschrijven’. De inschrijving is geopend vanaf 1 mei en sluit medio augustus. Via de website kunt u een inschrijfformulier invullen. Let op! Voor elk kind dat u in wilt schrijven, moet u een nieuw inschrijfformulier invullen.

 1. Mijn kind wil graag ingedeeld worden bij een vriendje. Hoe werkt dat?

Elk kind mag 1 vriendje opgeven om bij ingedeeld te worden. Als de kinderen ongeveer even oud zijn, komt dat bijna altijd goed.

Het indelen van groepen blijft mensenwerk en dus kunnen er foutjes gemaakt worden. Mocht er een foutje gemaakt zijn, dan meldt u dit bij de groepsleiding. Er zal dan tijdens de kennismaking (waar nodig en mogelijk) gewisseld worden.

 1. Hoe kan ik betalen?

Betalen kan alléén via iDEAL (of via bv Stg. Leergeld, zie hieronder). Na de betaling van de inschrijving krijgt u binnen een kwartier een factuur per e-mail.

 1. Krijg ik nog een bevestiging van mijn betaling?

Nee, na uw betaling krijgt u geen bericht meer van ons. Door de betaling is de inschrijving definitief en verwachten wij u en uw kind op zondagmiddag bij KVW Zand-Wandelbos. Wel krijgt u nog diverse informatie via mail bijvoorbeeld de groepsindeling van uw kind.

 1. Wat zijn de kosten voor het KVW?

De kosten voor KVW 2024 zijn € 44,00 per kind inclusief een gratis T-shirt!

 1. Kan ik mijn inschrijving ook annuleren?

Mocht het zo zijn dat de inschrijving door overmacht moet komen te vervallen, neem dan tijdig contact op zodat een ander kind kan meedoen.
– Bij maatregelen die zorgen dat KVW niet door kan gaan krijgt je de volledige inschrijfsom terug minus administratiekosten.
– Bij annulering tot 5 weken voor eerste dag KVW houden wij 20% in van de betaling voor reeds gemaakte kosten.
– Bij latere annulering geven wij geen geld terug.
– U kunt geen annuleringsverzekering afsluiten.

 1. Is er dit jaar weer een overnachting?

Ja, voor de oudste kinderen van 11 en 12 jaar organiseren we een overnachting. Deze kost € 5,- per kind. De exacte dag krijgen de deelnemende kinderen tijdig te horen. De overnachting kan alleen doorgaan bij genoeg inschrijvingen!

Vragen over betalen door iemand anders (gemeente, Stichting leergeld enz). 

 1. Hoe werkt het als Stichting Leergeld voor mijn kind betaalt?

Voor informatie hierover verwijzen wij u naar Stichting Leergeld. De betaling blijft uw eigen verantwoordelijkheid! Voor zover wij weten moet u een aanvraag voor vergoeding van de kosten doen. Als uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u na inschrijving de factuur naar Stichting Leergeld sturen. Uw kind kan alleen meedoen als er voor het begin van KVW betaald is. In dat geval moet u dus zelf voorschieten en krijgt u van ons een kwitantie die u na de vakantie bij Stichting Leergeld kunt indienen.

 1. Wie regelt de betaling door Stichting Leergeld?

U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling voor uw kind aan KVW Zand-Wandelbos. Om in aanmerking te komen voor betaling door Stichting Leergeld, moet u aan de voorwaarden van Stichting Leergeld voldoen. Voor meer informatie verwijzen we u dan ook naar Stichting Leergeld.

 1. Betaalt Stichting Leergeld alle kosten?

Van voorgaande jaren weten we dat Stichting Leergeld de kosten tot onze foto’s niet vergoed!. Deze zult u zelf contant moeten voldoen.

Vragen over de KVW -week

 1. Waar moet ik mijn kind heen brengen?

We verzamelen elke dag op de aangewezen verzamelplekken voor het SJB-gebouw. De parkeerplaats is afgezet en er staat een grote tent op, dit kan dus niet missen! Als de leiding naar buiten komt, houden ze een bord omhoog met het groepsnummer. U kunt uw kind bij de juiste groep melden, afscheidnemen en weer vertrekken

 1. Hoe laat begint en eindigt het KVW?

We verzamelen elke ochtend om 9.15 uur. De eerste dag zijn we om 17.00 uur weer terug. Op busdagen zijn we wat later terug. De precieze tijden staan in het informatiebriefje dat meegestuurd wordt met de groepsindeling en is te vinden op deze website en facebook.

 1. Wat moet ik mijn kind allemaal meegeven?

Geef je kind ook een lunchpakket, fruit (tussendoortje), drinken en een lege beker mee. Bij wat minder weer ook een jas en/of een trui en bij mooi weer een petje en zonnebrand. We zitten vaak in het bos en we lopen elke dag naar het bos of de speeltuin. Goede schoenen zijn dus ook een must dus geen slippers!

 1. Bij wie kan ik terecht met vragen of bijvoorbeeld instructies over medicijnen van mijn kind?

Bij de leiding van de groep kunt u met al uw vragen en opmerkingen terecht. Als de leiding van de groep uw vraag niet kan beantwoorden, zullen ze u doorsturen naar de hoofdleiding.

Vragen over de kennismakingszondag

 1. Wat is de kennismakingszondag?

Op de zondag voor KVW echt begint kun jij en je kind alvast kennis maken met KVW en de groep. Deze middag is dus echt bedoeld om alvast kennis te maken met de leiding van je groep, de t-shirts uit te delen en om alvast te zien of je vriendjes ook bij jou in de groep zitten. Voor ouders is het fijn om alvast te zien wie de leiding van de groep is. Ook de eerste vragen kun je dan rustig stellen. Als u uitleg wilt geven over medicijnen is dit ook het ideale moment. Ook is er een speurtocht, zijn er spelletjes en is er iets lekkers voor iedereen!

 1. Is de kennismakingszondag verplicht?

De kennismakingszondag is niet verplicht. Het maakt al een aantal jaren onderdeel uit van ons programma dus we verwachten dat iedereen komt.

 1. Hoe laat is de kennismakingszondag?

De kennismakingszondag is van 14:00 tot 16.00 uur

 1. Waar vindt de kennismakingszondag plaats?

We maken kennis op de parkeerplaats voor het SJB-gebouw aan de Beneluxlaan 76 in Tilburg. Het terrein is afgezet en er staat een grote tent.

Overige vragen 

 1. Wat gaan jullie elke dag doen?

Het programma staat in grote lijnen in het informatiebericht. Dit krijgt u digitaal toegestuurd bij de inschrijving en u kunt het ook bekijken op onze website. Het weekend van KVW komt er op de socials en de mail nog een apart een informatiebriefje te staan met de allerlaatste informatie. We plaatsen elke dag ook een kort berichtje op onze Facebookpagina: www.facebook.com/KVWZandWandelbos
Instagramaccount: instagram.com/kvw_zandwandelbos/

 1. Wanneer gaan jullie met de bus weg?

We gaan normaal 1 keer met de bus op pad, op woensdag. De precieze tijden staan vermeld op het informatiebriefje. Bij jubilea jaren (bv 60/65/70 enz) willen we 2 dagen weg met de bus, dan zijn de dagen dinsdag en donderdag.

 1. Mijn vraag staat er niet bij!

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Heeft u toch nog een vraag, kijk dan op onze website of in het informatieboekje (te downloaden op de website) of neem contact op met ons op.

 1. Kan ik nog iets voor het KVW betekenen?

Het KVW wordt elk jaar mogelijk gemaakt door ruim 45 vrijwilligers, die daar meestal speciaal vrij voor nemen. Een bedankje (reep chocolade, bloem, tekening enz) vindt de leiding van de groep erg fijn om te krijgen!

Het KVW is ook altijd op zoek naar:

– Ouders die op de zaterdag na KVW komen opruimen/poetsen (13.00-15.00 uur).

– Ouders die een aantal dagen onze sjaaltjes en handdoeken willen wassen.

– Knutselmateriaal

– Versnaperingen (± 150 stuks)…

En andere mogelijke vormen van (financiële) sponsoring.