Advertentie:  Op zoek naar uitvindershulpje

Aan wie dit leest,

Heb je ooit nagedacht over hoe je elke dag met de fiets of met de auto naar school kunt? Of hoe we overheerlijke thee kunnen drinken uit prachtig mooie porseleinen kopjes? Dat is allemaal mogelijk omdat sommige mensen heel goed zijn in het bedenken van nieuwe ideeën, in uitvinden! Ik ben zo iemand. Ik, Professor Pluimpje, heb de meest briljante uitvindingen gedaan. Zoals de wibbelwobbel, of de brillenhoed, allemaal super handig om te hebben! Ik bedenk overal nieuwe ideeën: in de douche, tijdens het wandelen of bij het ontbijt. Maar ik heb nog zo veel waarvan ik droom. Zo wil ik ooit nog het voedselprobleem in de wereld oplossen, of een nieuw rijtuig bedenken, maar ik kom er maar niet aan toe.

En daarom ben jij nodig! Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen, een echte uitvinders assistent! Het is echt een heel leuk werk en je bent niet alleen. Ik heb namelijk al een hulpje, Stuardus Pieterszoon, maar die kan niet zo veel in zijn eentje. Of nouja, die kan eigenlijk helemaal niet zo veel, maar hij bedoelt het heel goed. Als hij mijn theemachine gebruikt, zet hij héérlijke thee! Maar mijn assistent moet iemand zijn die me kan helpen met het begrijpen van moeilijke boeken, vól rekensommen en knutselwerken. Je krijgt goede beloningen voor je werk, en daarnaast maak je de leukste avonturen mee als uitvinder, waar jij allemaal bij kan zijn! En maak je geen zorgen, Stuardus blijft ook gewoon bij me werken! En ken je nog iemand die ook graag uitvindershulpje wil worden, nodig hem of haar dan ook uit, iedereen is welkom!

Ik kijk uit naar onze tijd samen, ook al zal het maar kort lijken. Want wie het leuk heeft, lijkt wel te verdwalen in de tijd!

 

Geweldige groetjes,
Professor Pluimpje